HOE HOE JE GOOGLE HOME REAGEERT NIET?

Author : tobert wesle | Published On : 16 May 2022

Google home is een door Google ontwikkeld apparaat dat als speaker wordt gebruikt. Google Home-apparaten zijn ontworpen om de spraakopdrachten van de gebruikers te volgen. Deze apparaten communiceren met de gebruikers via spraakopdrachten. Gebruikers kunnen bellen, muziek afspelen en nog veel meer door spraakopdrachten te geven aan Google Home-apparaten. Maar veel gebruikers hebben gemeld dat ze worden geconfronteerd met het probleem "Google Home reageert niet" wanneer ze via hun stem toegang proberen te krijgen. Dit probleem is om verschillende redenen opgetreden, en enkele redenen zijn: slechte internetverbinding, verouderde Google Home-app en onjuiste locatie.

Als u last heeft van het probleem dat Google Home niet reageert, bent u op de juiste plek. Hier bieden we u de mogelijke oplossingen om dit probleem op te lossen. U moet de onderstaande methoden toepassen totdat u het probleem hebt opgelost.

Manieren om het probleem "Google Home reageert niet" op te lossen:
Er zijn enkele methoden die hieronder worden gegeven om het probleem op te lossen dat Google Home niet meer werkt:

Start het Google Home-apparaat opnieuw op:
Veel gebruikers hebben gemeld dat ze het probleem van het niet werken van Google Home oplossen door hun Google Home-apparaat opnieuw op te starten; daarom stellen we deze methode voor.
Om het Google Home-apparaat opnieuw op te starten, volgt u de onderstaande stappen:

 • Allereerst moet je de Google Home-app downloaden en installeren op je smartphone.
 • Start nu de Google Home-app op uw apparaat en selecteer vervolgens de optie "Apparaten" die bovenaan de Google Home-app-pagina verscheen.
 • Vervolgens moet je de optie "Thuisapparaat" selecteren en vervolgens op het hamburgermenu (de drie stippen) aan de rechterkant tikken.
 • Ga je gang en selecteer de optie "Instellingen" en tik vervolgens op de menu-optie "Meer".
 • Uiteindelijk moet u de optie "Opnieuw opstarten" selecteren.

Update de Google Home-app:
Het probleem met het niet reageren van Google Home kan optreden als gevolg van een verouderde versie van de Google Home-app. Het is mogelijk dat u een verouderde versie van de Google Home-toepassing gebruikt en er problemen mee ondervindt. We raden u daarom aan uw Google Home-app bij te werken naar de nieuwste versie om de problemen op te lossen die zich hebben voorgedaan in uw Google Home.

Dit zijn de stappen om je Google Home-app bij te werken:

 • Open eerst de Google Home-app op uw apparaat.
 • Nu moet u de optie "Meer instellingen" selecteren die beschikbaar is aan de rechterkant van de startpagina van de Google Home-app.
 • Selecteer daarna het instellingenmenu van het Google-account en tik vervolgens op de optie "Bijwerken" om de Google Home-app bij te werken.

Controleer nu of het probleem met Google Home niet werkt nog steeds aanwezig is. Zo niet, probeer dan de volgende oplossingen die hieronder worden gegeven.

Stel de adresgegevens correct in:

Als je je adres verkeerd hebt ingesteld in je Home-app, werkte je Google Home-apparaat niet goed en kreeg je een foutmelding. We raden u dus aan het adres correct in te voeren.
Om dit te doen, moet u de onderstaande stappen volgen:

 • Allereerst moet u de Google Home-app op uw apparaat openen, zoals een telefoon of pc.
 • Nu moet u uw Google Home-apparaat selecteren.
 • Tik vervolgens op het pictogram "Instellingen" dat in de rechterbovenhoek van de Google Home-app-pagina verscheen.
 • Daarna moet u op de optie "Adres instellen" tikken en vervolgens het juiste adres invoeren in de daarvoor bestemde ruimte.
 • Tik nogmaals op de knop "Adres instellen" om het eerder ingevoerde adres op te slaan.

Stel de locatie in:
Het is mogelijk dat u uw locatie niet of onjuist heeft ingesteld, waardoor u mogelijk te maken krijgt met het probleem 'google home reageert niet'. U moet de locatie dus correct instellen in uw Google Home-toepassing.

Hier is hoe het te doen:

 • Eerst moet u de Google Home-app op uw apparaat openen en vervolgens op het pictogram "Account" tikken dat beschikbaar is in de rechterbenedenhoek van de Google Home-app-pagina.
 • Selecteer nu de optie "Instellingen" en tik vervolgens op de thuis- of werkoptie om uw locatie in te voeren.
 • Daarna moet u uw locatie invoeren en vervolgens op de knop "OK" tikken om de onlangs ingevoerde locatie op te slaan.

Fabrieksinstellingen google home:
Het terugzetten naar de fabrieksinstellingen van een applicatie stelt alles in op de standaardstatus. Dit proces maakt Google Home opnieuw zoals u het hebt geïnstalleerd.

Om de fabrieksinstellingen van Google Home te herstellen, moet u de onderstaande stappen volgen:

 • Eerst moet u de knop "Factory reset" ingedrukt houden. Dat presenteert zich onderaan uw Google Home-apparaat.
 • Vervolgens wordt uw apparaat opnieuw ingesteld en moet u de knop ingedrukt blijven houden. Tot je het geluid hoort dat zegt "Resetten".

In dit artikel vertellen we u de mogelijke oplossingen om het probleem van "google home reageert niet" op te lossen. Ik hoop dat dit artikel nuttig voor je is. Mocht je nog vragen hebben over deze blog. Vervolgens kunt u ons bellen zoals beschikbaar op Bellen Google via onze website of het nummer op onze site om met onze experts te praten.

Lees ook deze blog: https://www.bloggen.be/itgeekdutch/archief.php?ID=3278502