Hoe heeft LED-verlichting de kijk van mensen op verlichting veranderd?

Author : PretMet Led | Published On : 10 Sep 2021

Hierna kwamen de LED's of de Light Emitting Diodes, die een betere kwaliteit en een veel energiezuiniger neefje van CFL's boden. En dit betekende een verrassende verandering in de LED-verlichtingsindustrie.

We leven allemaal in een wereld waar we allemaal onze hulpbronnen moeten sparen en een van die technische innovaties die er zijn om het milieu te sparen, zijn de LED's in onze huishoudens en verschillende commerciële ruimtes. Er zijn verschillende soorten LED's beschikbaar, zoals LED-tl-buizen en nog veel meer die veel energiezuiniger zijn en ons leven gemakkelijker maken.

Er zijn verschillende lampen die gebruik maken van light-emitting diode-technologieën die veel superieur zijn aan veel gloeilampen, fluorescentielampen of halogeenlampen op verschillende basissen, zoals levensduur, duurzaamheid, energie, efficiëntie, omgeving, waardoor ze een perfecte retrofit zijn. Hieronder staan ??enkele van de zeer bekende feiten en kenmerken die u kunnen vertellen over de verandering in de verlichtingsindustrie.

Bekende functies aangeboden met het gebruik van LED's

Rendement: LED-lampen gebruiken 30-75% minder stroom dan de andere lichtbronnen en bieden een efficiëntie tot 80-90%. Dit houdt in dat bijna al hun energie wordt omgezet in licht en niet verloren gaat als warmte, en hiermee krijg je een geweldige ontspanning als het gaat om overdreven elektriciteitsrekeningen vanwege airconditioners, ventilatoren of een ander koelapparaat naar een grote mate.

Milieuvriendelijk: LED-lampen bevatten geen enkele vorm van giftige materialen zoals kwik, arseen of giftige gassen, dus ze hebben zelfs geen speciaal onderhoud nodig. Bovendien zijn ze ontworpen om 100% recyclebaar te zijn. Dit helpt bij het verkleinen van de ecologische voetafdruk en is dus een uitstekende keuze voor het milieu, zelfs als het gaat om het weggooien ervan.

Productiviteit: in vergelijking met conventionele gloeilampen of traditionele lampen biedt LED-verlichting veel meer productiviteit, gaat langer mee, is duurzamer en vijf keer beter. De LED's zijn doorgaans beter omdat ze slechts 2 tot 10 watt aan elektriciteit verbruiken. En hiermee kunnen we begrijpen dat met het gebruik van LED's er een veel hogere productiviteit en efficiëntie in de energie is in vergelijking met elke vorm van traditionele verlichting.

Verlichting: LED's zijn beter omdat ze worden gemeten in lumen, niet in watt, in tegenstelling tot de traditionele lampen. En als het op helderheid aankomt, bieden ze je de grootst mogelijke helderheid met een kleiner aantal lampen. U hoeft zich geen zorgen te maken over het aantal lampen of de focus van de lampen, aangezien LED's alleen de focus geven op de plaatsen waar u ze nodig heeft. LED's bewegen niet 360 graden en verplaatsen het licht overal.

Prijsklasse: De LED-armaturen bevatten een veel hogere initiële kostprijs, maar dat is geen nadeel voor hetzelfde. Bovendien bieden ze een langere levensduur, wat hun voordeel op de lange termijn vergroot. Met de hogere prijs kunt u ook profiteren van verschillende voordelen op de lange termijn die onmogelijk lijken met het gebruik van tl- of gloeilampen.

Ontwerpen: zoals bij alle compacte LED's van verschillende afmetingen, waardoor ze een ultraflexibel ontwerpmateriaal zijn, hebben de ontwerpers en de fabrikanten ook de vormen, silhouetten en technologieën kunnen creëren die eerder niet eens waren gedacht. Wanneer u bij een winkelier informeert, kunt u ontelbare ontwerpen vinden waaruit u kunt kiezen om die fantastische look voor uw plaats te krijgen.

Ze zijn erg koel, helemaal niet heet: de LED's hebben het vermogen om gemakkelijk af te koelen, omdat ze de elektriciteit omzetten in licht dat geen warmteontwikkeling veroorzaakt. Zo besparen ze u tonnen geld en zelfs de hulpbronnen voor het milieu. Ze kunnen veilig worden gebruikt in de buurt van kinderen of huisdieren of zelfs een volwassene als ze per ongeluk worden aangeraakt

LED's zijn kwikvrij: LED's bevatten in werkelijkheid geen kwik in hun productie, in tegenstelling tot traditionele of gloeilampen.

Aanpasbaarheid aan dimmen: In de afgelopen jaren dimden LED's nooit zoals traditionele of gloeilampen gewend waren. Er zijn tegenwoordig verschillende armaturen die voor een warme dimming zorgen, waardoor de lichtopbrengst maar ook de temperatuur van de kleur lager wordt.

Samenvattend!

Als we eraan denken om de beste verlichting voor onszelf te krijgen, zijn LED's veel beter dan traditionele TL-buizen. Ze bieden u talloze voordelen die ervoor hebben gezorgd dat LED's een voorkeurskeuze zijn in elke residentiële, commerciële en industriële omgeving. En binnen de kortste keren zullen ze de lucht raken en hun dominante aandeel in de verlichtingsindustrie krijgen. Met de komst van LED's is het licht industrie heeft een wereldwijd behoud van hulpbronnen en een brede acceptatie in de verlichtingsindustrie gezien.