Krav til egen afbryder på ekstralys eller ejKrav til egen afbryder på ekstralys eller ej

Author : Lumen Daylight Denmark | Published On : 17 Jan 2022

Dette siger loven

Du vælger selv om du vil have en afbryder eller ej, da det ikke er specificeret i lovgivningen at der skal være en egen afbryder. Du kan altså vælge det som passer bedst til dig. Det eneste som står i loven angående ekstra fjernlys og afbrydere er, at du skal have et lys som indikerer at fjernlyset er tændt. Dette får du selvfølgelig hvis du installerer en egen afbryder inde i bilen med lys, men tilkobler du til gengæld ekstralysene på bilens originale fjernlys, så har du nemlig dette i dit dashboard fra før og vil ikke have behov for en egen afbryder. Du slipper dermed for arbejdet og besværet med at med at føre en egen afbryder ind gennem skottet på bilen. 

 

Har jeg brug for et styrestrømsmodul?

Har du en bil med almindelig halogen er det en let sag at tilkoble ekstralysene på styrestrømmen på bilens originale fjernlys. Har du derimod bi-xenon eller LED, så skal du i stedet anvende et styrestrømsmodul for at finde styrestrømssignalet. Et CanM8 modul lader dig enkelt hente styrestrømssignalet ud direkte fra bilens kørselscomputer, og generere et nyt styrestrømssignal til ekstra fjernlys. CanM8 er kompatibel med næsten alle nye og ældre biler på markedet, og bliver løbende opdateret med biler som endnu ikke er kommet på markedet. Et CanM8-modul leverer et styrestrømssignal, som igen kan drive så mange ekstra fjernlys som du ønsker.

Bil med fjernlysassistent

Vi har også fået et fantastisk modul fra Modernum på lager, som er perfekt til dig som har en nyere bil med tilpasselige lys. Modernums Digital Lighting 1150 er lavet til nyere biler, hvor man ikke finder et 12v signal til fjernlysene. Noget som især er almindeligt på nyere biler med originale LED-fjernlys. Mange af disse biler har også tilpasselige fjernlysassistenter som justerer fjernlysene når man kjører, hvilket kan forårsage problemer med andre moduler. Modernums produkt er til gengæld kompatibel med fjernlysassistenter på mange nyere biler, og vil derfor automatisk tænde og slukke for ekstralyset når fjernlyset justeres.