Hoe kunnen we zeggen dat de verlichtingsindustrie tegenwoordig verandert?

Author : PretMet Led | Published On : 09 Aug 2021

Geen verrassende gedachte, maar de uitvinding van de gloeilampen door Thomas Elva Edison was op zijn minst adembenemend te noemen. Zelfs in zijn stoutste dromen had hij zich het rijk van de 21e-eeuwse verlichting niet kunnen voorstellen. En nu is verlichting niet alleen een manier om de donkere kamers na zonsondergang op te fleuren, maar het is veranderd en verder geëvolueerd. LED lampen maken tegenwoordig enorme sprongen en gaan op weg naar hogere aantallen die niemand van ons zich ooit had kunnen voorstellen. Dit artikel is bedoeld om u enkele van de belangrijke veranderingen te geven die al onze opvattingen over de verlichtingsindustrie hebben veranderd.

Enkele veranderingen die in de huidige tijd bekend zijn in de verlichtingsindustrie

Nadenken over de LED lampen die de markt hebben overgenomen

Gloeilampen hebben over het algemeen hun doel gediend, maar LED lampen of de diode-lampenzijn zeer productief. Ze zijn klein van formaat; ze hebben een langere levensduur en vermogen om snel te schakelen. Ze hebben ook kleine kraallampen die goed werken in verschillende toepassingen, zoals luchtvaartverlichting, cameraflitsers, reclame, koplampen voor auto's en verkeerslichten. De belangrijkste reden voor de verschuiving van LEDverlichting is ook de besparing die het biedt op elektrisch vermogen.

Het fascinerende levensritme

Je hebt vast wel eens gehoord van de circadiane ritmes, de fysieke, mentale en gedragsveranderingen die vaak een cyclus van 24 uur volgen en die ook goed reageren op het licht en de duisternis in de omgeving.

Verlichting beschouwd als een kunst

Heb je vroeger of later ooit deel uitgemaakt van een live concert? Muziek, zoals we allemaal weten, is slechts een deel van de show. Hier is de grote aantrekkingskracht de overdreven productie die gebruik maakt van verlichting en video om de prestaties te verbeteren. Met gesynchroniseerde weergaven van bliksem kunnen ze als kunst worden gebruikt, bijvoorbeeld de dansende wateren in het Bellagio Hotel in Las Vegas, waar men getuige kan zijn van opspattend helder water op achtergrondmuziek. Lichtsculpturen, lichtshows en ook vakantiedisplays maken allemaal gebruik van verlichting om de stemmingen te bepalen en die oogverblindende kunst te creëren.

De kracht van de zon vastgelegd

De zon is onmiskenbaar een krachtige kracht, en het bijeendrijven van haar energie kan groene verlichting ook een efficiëntere optie maken. Zonne-energie (Solar) biedt u talloze mogelijkheden, van straat- en veiligheidsverlichting tot verkeerslichten en landschapsverlichting. Ze zijn allemaal ook milieuvriendelijke alternatieven in vergelijking met andere standaard elektrische opties.

Verlichting brengt veel boodschappen over.

Verlichting kan tegenwoordig zelfs gewaagde uitspraken doen voor een bepaald soort evenement en reclame. Op elke beurs of congres kan het juiste type verlichting een solide en geweldig voordeel zijn. De logoprojectie en thematische kleuren zijn enkele van de weinige manieren om uw boodschap een nieuw leven te geven. Zelfs bij bedrijven kan verlichting een perfecte sfeer van energie en enthousiasme creëren. Voor sommige sociale evenementen zal het een sfeer creëren die de hele avond de toon zal zetten. Kroonluchters, hangers, uitlichtende flora-stukken, gecontroleerd veranderende kleuren en verschillende patronen op uw dansvloer zullen helpen bij het creëren van een sfeer voor een huwelijksreceptie. Ze kunnen ook worden gecoördineerd volgens het thema van de bruiloft.

Het inpakken!

Verlichting is altijd een cruciaal concept geweest voor iedereen, maar nu hebben ze talloze veranderingen en verbeteringen doorgevoerd. Deze innovaties zijn een van de redenen dat we allemaal kunnen zeggen dat verlichting tegenwoordig meer is dan een noodzaak. Bij het toevoegen van wonderen aan uw huis, concentreert iedereen zich alleen op het verlichtingsaspect. Zelfs bij veel concerten en feesten, als er geen verlichting is, kunnen mensen zich zeker vervelen en verliezen de feestverlichting hun charme. Evenzo, zelfs op festivals zoals Kerstmis, moet je, afgezien van kerstversiering, ook die juiste verlichting hebben; anders doe je het niet echt goed. Verlichting is dus veel veranderd en ook de betekenis ervan krijgt een nieuwe betekenis.